Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zbog rata u Ukrajini - nema testiranja sirena u Zagrebu!

02.03.2022.

12:33

Autor: AKK/Radio Sljeme

Sirena za uzbunu

Sirena za uzbunu

Foto: Nikola Ćutuk / Pixsell

Praksa je Civilne zaštite - svake prve subote u mjesecu, točno u podne testirati ispravnost sustava za uzbunjivanje jednoličnom sirenom u trajanju od jedne minute. No, zbog rata u Ukrajini, ove subote, 5.ožujka, sirene se neće oglasiti.

Razlog je potencijalno uznemirivanje građana - odgovorili su Radio SLjemenu iz Ministarstva unutarnjih poslova.


"Redovito provođenje ispitivanja ispravnosti sirena i sustava za uzbunjivanje, koji se temeljem članka 13. Pravilnika o postupku uzbunjivanja stanovništva provodi svake prve subote u mjesecu u 12 sati korištenjem znaka za prestanak opasnosti, ove subote 5. ožujka neće se provesti. Naime, zbog aktualnog zbivanja u Ukrajini oglašavanje sirena moglo bi izazvati uznemirenost stanovništva" - javljaju iz MUP-a.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici