Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zbog razbojništva pritvoren 19-godišnjak

24.02.2019.

14:22

Autor: Mario Mihaljević

Jurica Galoic/PIXSELL

Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / -

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom koji je pritvoren zbog osnova sumnje da je počinio dva kaznena djela razbojništva i dogovora za počinjenje kaznenog djela pri čemu materijalna šteta iznosi 130 tisuća kuna.

Sumnja se da su 19-godišnjak i maloljetnik, 4. siječnja oko 17 sati u trgovačkom centru na Aveniji Dubrovnik, prišli maloljetnom oštećeniku kojemu je, maloljetni počinitelj tjelesnim snagom i verbalno zaprijetio tražeći novac, na što je oštećeni iz novčanika izvadio 100 kuna i predao mu. Navedeni novac, maloljetni je počinitelj predao osumnjičenom 19-godišnjaku, koji su kasnije međusobno podijelili.

Nadalje, sumnja se da su se osumnjičeni i još dvije maloljetne osobe, 13. veljače oko 23,30 sata u Novom Zagrebu, znajući da 18-godišnjak ima veću količinu novca koju je protupravno stekao, dogovorili da počine razbojništvo nad njim s namjerom da kasnije taj novac međusobno raspodjele.

Sva trojica su, nakon dogovora, došla do njegove kućne adrese, gdje su pozvonili na vrata koja im je otvorila majka 18-godišnjaka te ih pustila unutra s obzirom da su se predstavili kao sinovi prijatelji. Tada su nastavili s lažnim iznošenjem informacija i činjenica da je njen sin otuđio novac koji će oni vratiti oštećenima jer ih poznaju, a njenom 18-godišnjem sinu pomoći da ne bude razotkriven. Budući da majka o tome ništa nije znala, dala im je 100 kuna za troškove taksija kako bi oni išli po gradu tražiti njenog sina i time riješili situaciju koju su joj iznijeli kao povod ulaska u stan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.