Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zbog rupe na Slavonskoj - ZET uvodi izmjene

05.04.2016.

15:22

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog sanacije "kratera" na Slavonskoj kod Vrbika, ZET mijenja trase linija 107 i 108. Prema najavama gradonačelnika, radovi bi trebali završiti u roku od 10 dana, a dotada se Slavonskom vozi jednim kolnikom dvosmjerno.

 

U tijeku je sanacija kolnika na Slavonskoj aveniji, u zoni raskrižja s Marohnićevom ulicom i Ulicom XIII. Vrbik, te  će danas, od 16 sati, autobusne linije 107 Jankomir - Žitnjak i 108 Glavni kolodvor - Savski most prometovati izmijenjenim trasama.

Linija 107 vozit će u smjeru Žitnjaka uobičajenom trasom do raskrižja Zagrebačke avenije i Savske ceste, skrenuti lijevo na Savsku cestu, zatim voziti Ulicom grada Vukovara, Ulicom Hrvatske bratske zajednice te Slavonskom avenijom odakle nastavlja uobičajenom trasom.

U povratku autobusi će voziti istom izmijenjenom trasom.

Do završetka radova, autobusna linija 107 neće koristiti stajalište Vrbik dok će se u zoni križanja Zagrebačke avenije i Savske ceste uspostaviti privremeno stajalište. Autobusi će se također zaustavljati i na obostranom stajalištu „Lisinski“

Linija 108, vozit će u smjeru Glavnog kolodvora Savskom cestom, skrenuti na Prisavlje te Ulicu Trnjanske Struge VI odakle skreće na Slavnosku aveniju i nastavlja uobičajenom trasom.

U smjeru Savskog mosta, linija 108 vozit će sa Glavnog kolodvora Ulicom grada Vukovara, skrenuti lijevo na Savsku cestu te nastaviti do Savskog mosta.

Za vrijeme sanacije, stajalište Vrbik u smjeru Glavnog kolodvora bit će izmješteno 100 metara istočnije, a u smjeru Savskog mosta autobusi će se privremeno zaustavljati samo na tramvajskom stajalištu Prisavlje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.