Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zbog smanjenja buke, žičara 12 dana izvan stroja. Ne vozi ni uspinjača

01.04.2022.

08:38

Autor: AKK/Radio Sljeme

Sljemenska žičara u prekidu do 16. travnja

Sljemenska žičara u prekidu do 16. travnja

Foto: Radio SLjeme/HRT / Hrvatski radio

Kao što se najavljivalo od samog otvorenja sljemenske žičare, tvrtka Doppelmayer izvest će dodatne radove na smanjenju buke zbog koje su negodovali stanovnici Gračana. Ti će radovi trajati do 16. travnja, javljaju iz ZET-a.

Radove na četiri stupa, koji se nalaze kod kutne postaje, obavljat će ovlaštena tvrtka, dok će radnici pogona žičare raditi na redovnom održavanju postrojenja.

Žičara s redovnim radom ponovno počinje u subotu, 16. travnja.


Dobra je vijest, kažu iz ZET-a, kako će promidžbene cijene vožnje biti produljene tijekom cijelog travnja, odnosno do nedjelje, 1. svibnja.

Podsjetimo, cijena karte za odrasle osobe iznosi 30 kuna za jedan smjer i 50 kuna za povratnu kartu. Za mlade od 15 do 24 godine te za osobe starije od 65 godina, cijena karte u jednom smjeru je 20 kuna odnosno 30 za povratnu kartu. Za djecu mlađu od 15 godina kao i osobe s invaliditetom koji ostvaruju prava na besplatni prijevoz vozilima ZET-a, vožnja žičarom je besplatna.


Novi cjenik bit će u primjeni od ponedjeljka, 2. svibnja.


Zbog redovnog godišnjeg servisa, ni uspinjača neće prometovati od ponedjeljka, 4. travnja, do petka, 15. travnja.


U slučaju uspinjače, nije riječ o sanaciji buke, nego o zakonom propisanom godišnjem servisu koji obuhvaća tehnička ispitivanja te pregled postrojenja, kabina i objekata.


Za putovanje do Gornjeg grada ZET preporučuje korištenje autobusne linije 105 (Kaptol - Britanski trg) i 150 (Tuškanac garaža – Gornji grad – Ilirski trg). 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici