Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Zbog učestalih požara u C.I.O.S.-u hitno sankcioniranje svih odgovornih"

11.06.2018.

12:53

Autor: Mario Mihaljević

Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / -

Zelena akcija je zbog učestalih požara u C.I.O.S.-u zatražila je hitno sankcioniranje svih odgovornih i oduzimanje dozvole za rad tvrtki CE-ZA-R, dijelu C.I.O.S. grupe kao i detaljnu istragu sigurnosnih mjera.

Prekjučerašnji požar već je četvrti takav događaj u posljednje četiri godine u istom postrojenju te se čini kako su jednogodišnji požari svojevrsna tradicija u tom postrojenju. Niski sigurnosni standardi u tvrtki CE-ZA-R, dijelu C.I.O.S. grupe, evidentno ugrožavaju sigurnost građana i građanki Zagreba, istaknula je u priopćenju Zelena akcija.

Zabrinjavajuće je, kažu, "što za nijedan od tih požara tvrtka nije sankcionirana, niti su poznati detaljni uzroci i posljedice požara". Zabrinjavajuće je i da nadležne službe, svaki put kada dođe do požara u ovoj tvrtki Petra Pripuza, tvrde kako nije došlo do većeg narušavanja kvalitete zraka niti opasnosti za građane/ke od plinova nastalih kao produkt sagorijevanja. U to je teško povjerovati s obzirom da nadležne službe nisu ni mjerile sve spojeve koji nastaju nakon izgaranja komunalnog otpada, tvrde u Zelenoj akciji.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.