Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zdravko Mamić i dalje ne može upravljati Dinamom

04.04.2016.

15:21

Autor: Boris Bogić/Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zdravka Mamića od ranije se tereti da je s bratom Zoranom, Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernatom Dinamo oštetio za najmanje 117,8 milijuna kuna, a proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Odbijen je prijedlog obrane Zdravka Mamića da mu se, nakon što je podnio ostavku na dužnost izvršnog predsjednika Dinama, ukine istražna mjera opreza koja mu brani obavljanje dužnosti, ali i protuprijedlog tužiteljstva koje je od suda tražilo da Mamiću zabrani obavljanje svih poslova u Dinamu, kao i pristup prostorijama tog nogometnog kluba.

Sutkinja istrage Erna Dražančić odluku je, kako se doznaje, donijela još u petak, ali ju je u ponedjeljak pismenim putem dostavila Mamićevoj obrani i Uskoku. Nakon što je zaprime teče im trodnevni rok za žalbu o kojoj će odlučivati izvanraspravno vijeće Županijsklog suda.

Da mu se ukine zabrana obavljanja dužnosti, kao jedna od mjera opreza uz koju je, osim jamčevine ukupne vrijednosti 14 milijuna kuna, u prosincu prošle godine pušten iz Remetinca, Mamićeva je obrana od sukinje istrage zatražila prošlog tjedna. Istovremeno Uskok se tome žestoko usprotivio, zatraživši da se mjere opreza prošire kako bi se Mamiću zabranile sve djelatnosti u Dinamu, ali i pristup prostorijama kluba, kojega je sa svojim suokrivljenicima navodno oštetio za preko 270 milijuna kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.