Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zdravstveno-edukativni projekt "Poklon s pričom"

25.11.2016.

14:27

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pokretač projekta je časopis Story i Adria Medija Zagreb. Akcija je organizirana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, a sve kako bi se istaknula važnost pravih životnih vrijednosti, posebice tijekom blagdana, kad su ljudi najosjetljiviji.

Korištenje anti-depresiva ali i broj suicida dvostruko je veći tijekom blagdana, upozorila je idejna začetnica ovog projekta,  direktorica Adria-medie Ivona Čulo.

" Projekt Poklon s pričom potiče ljude da svojim najbližima daruju ljubav, odnosno poklone koji imaju priču što će im zagrijati srce, jer su odabrani samo za njih. Pritom je materijalna vrijednost poklona najmanje važna". 

Projekt ima i humanitarni karakter te će štićenice Udruge P.I.N.K. (Pogled iz novog kuta), žene oboljele od raka dojke, u suradnji s Turističkom zajednicom Opatije, na dar dobiti vikend u Opatiji bogat različitim sadržajima pod nazivom Trenutak zdravlja u Opatiji.

Poklon s pričom podržala je i psihologinja Maja Vučić te je naglasila sa ova akcija može ljude podsjetiti da jedino što pamtimo u životu je druženje s nama dragim osobama. To je ono što se pamti i što nam ostaje u srcima. 

 Tijekom Adventa u Preobraženskoj ulici bit će organiziran Christmas Story, koji će svojim vizualnim identitetom i različitim sadržajima, poput nastupa zborova, pop i klasični koncerta poznatih glazbenih zvijezda, koncerata muzičke akademije te DJ nastupima pratiti cijeli projekt.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.