Hrvatski radio

Radio Sljeme

ZeGeVeGe festival šesti put na Trgu

06.09.2013.

13:44

Autor: Nikolina Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Štandovi s pljeskavicama, kebabom i burgerom od konoplje, degustacije veganskog piva, dječji kutak te brojna predavanja, samo su dio bogatog programa koji se može obići u petak i subotu.

S više od 70 izlagača zdrave hrane, ekoloških proizvoda i kozmetike na Trgu bana Jelačića otvoren je ZeGeVege festival. Festival već šesti puta zaredom početkom rujna uspješno priređuje udruga "Prijatelji životinja", a ta je manifestacija prije dvije godine postala dijelom međunarodnog festivala "Veganmania" koji se održava u Švicarskoj, Njemačkoj, Austriji i Sloveniji.

Predsjednik udruge Luka Oman rekao je da je ZeGeVege zanimljiv, ali i edukativan jer se bavi održivim načinom života.

"Održiv način života danas je postao nužnost, a ne samo izbor jer svjetske organizacije koje se bave hranom upozoravaju da nema dovoljno pitke vode i hrane odnosno namirnica životinjskog porijekla", kazao je Oman.

Naglasio je da sve što se izlaže, promovira i prodaje na ZeGeVege festivalu morat biti biljnog porijekla i ne smije sadržavati namirnice životinjskog porijekla što su, kako ističe, građani vrlo dobro prihvatili.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.