Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zekanje u Zoološkom vrtu i zabavni sadržaji

02.04.2018.

13:34

Autor: Margareta Jozinović

Zarko Basic/PIXSELL

Zarko Basic/PIXSELL

Foto: - / -

Podjela pisanica stanovnicima Zoološkog vrta, igre i radionice nadahnute zečevima, mnogobrojni atraktivni zabavni sadržaji - dio su onoga što posjetitelje vrta našega grada danas očekuje. Gužve na blagajnama ne iznenađuju jer se tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak održava Zekanje u Zoološkom vrtu.

Ovaj dan za životinje, ali i posjetitelje vrta danas je ispunjen atraktivnim sadržajima. Tradicionalno zekanje ove je godine bogatije nego ikada potvrdio je ravnatelj Damir Skok. Masa aktivnosti je pod nazivnikom Zekanje: govorimo u kojem grmu leži zec, zec hop!, Petar zecomir, traženje pisanica po alejama, udruga Zecomir uči djecu o kunićima. Naravno trudimo se da se djeca bave i sportskim aktivnostima pa imamo mini olimpijadu, vježbanje pilatesa, likovne radionice, mađioničare i mažoretkinje.

Prve su pisanice podijeljene lavovima, a igra i radionica koje su nadahnute zečevima najmlađe je oduševilo. Ipak, životinje su pred igraonicama više okupirale pažnju najmlađih. Suorganizatorica projekta Zekanje u Zološkom, osnivačica portala Wish.hr i Wish mama portala, Dijana Mikleš, očekuje ove godine rekordan broj posjetitelja. Prošle godine imali smo brojku od oko 6 tisuća, a ove godine očekujemo i do 10 tisuća. Nudimo zabavan sadržaj za najmlađe, ali i za roditelje. Zato me ovakve gužve ne iznenađuju. Nadam se da ćemo ovaj projekt širiti po cijeloj Hrvatskoj i da neće ostati samo u Zagrebu.

Nakon produžene zime, programom Zekanje u Zološkom vrtu započeo je pravi početak proljeća, a posjetitelji će se do 17 sati moći uključiti u zoološko zekanje. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.