Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zelena lista parlamentarna u Gradskoj skupštini

14.03.2017.

13:47

Autor: Anita Dekanić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nenad Matić i Jelena Pavičić Vukičević održali su konferenciju za novinare. Na njoj je Matić objavio kako je njegova stranka Zelena lista sada i formalno dio Gradske skupštine, a Pavičić Vukičević je ukazala na izmjene statuta koje bi trebale uslijediti na nadolazećoj sjednici Gradske skupštine.

Od danas je Zelena lista, stranka zastupnika u Gradskoj skupštini i bivšeg HSS-ovca Nenada Matića, parlamentarna u Gradskoj skupštini. Do sada je bilo puno zastupnika koji su vodili brigu o tome, ističe Matić, ali sada i formalno jedna stranka koja u svojem imenu nosi naziv Zeleni ima svojeg zastupnika u Gradskoj skupštini.

Naše će teme održivog razvoja i zaštite okoliša, gospodarenja otpadom, brige o kućnim ljubimcima, brige o proširenju pješačkih zona i što više biciklističkih staza i boljih uvjeta za njih, doći u fokus u Gradskoj skupštini - imat će nekoga da o tome govori, imat će nekoga da to otvoreno brani. Dosad je gradonačelnik Milan Bandić to radio, sad ćemo ga mi malo podsjećati jer on voli puno delati, a ponekad kad puno radi nekaj zaboravi, pa ćemo ga mi podsjetiti tu i tamo na važnost ovih tema, poručio je Matić.

Ususret sjednici Gradske skupštine, koja se treba održati idućeg utorka, potpredsjednica Gradske skupštine Jelena Pavičić Vukičević govorila je o, po njenom mišljenju, jednoj od ključnih točaka koje će se naći na dnevnom redu. Radi se o izmjeni statuta u dijelu koji se odnosi na nacionalne manjine.

Prijedlog je da srpska nacionalna manjina bude zastupljena sa tri gradska zastupnika, Bošnjaci sa dva te Albanci sa jednim. Ta tema je za nas izrazito bitna jer Zagreb 21. stoljeća mora ostati Zagreb razumijevanja i tolerancije, jedna zajednica u kojoj su svi članovi te zajednice jednako vrijedni, u kojoj se svi skupa podržavamo i slavimo tu različitost koju svaki dan svjedočimo, istaknula je Pavičić Vukičević.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.