Hrvatski radio

Radio Sljeme

ZET bogatiji za 12 elektrovozila, dva turistička autobusa i internet

16.11.2018.

14:07

Autor: Čarles Gržinić

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima danas je posjetio ZET koji je ispred Upravne zgrade predstavio nova vozila te projekt besplatnog interneta u vozilima javnog gradskog prijevoza. Domaćin prezentacije bila je direktorica ZET-a Ljuba Romčević Žgela.

Zet kao javni prijevoznik aktivno sudjeluje u turističkoj ponudi grada Zagreba. Uz vožnje otvorenim turističkim autobusa ZET uspješno odrađuje i izvanredne vožnje za skupine , kao što su vrtići, škole, udruge ili klubovi.
Što se sve kupilo i gdje će sve biti dostupan besplatni Internet objasnila je direktorica ZETa Ljuba Romčević Žgela:

"12 elektrovozila služit će za prijevoz turista. Rute će biti oko Zrinjevca i Gornjeg grada. Polaziti će svakih 15 minuta. Nabavljena su i dva nova turistička autobusa. Jedan od 49 mjesta vrijednosti milijun i 800 tisuća kuna te manji s 16 + 3 mjesta vrijednosti 560 tisuća kuna. Uz to ZET od subote u promet pušta 60 tramvaja i 58 autobusa opremljenih besplatnim internetom."

12 novih elektro vozila te dva nova turistička vozila , zaključila je direktorica Zeta dodatno je podignulo standarde usluge u javnom prijevozu našega grada. To će biti od velike koristi svim putnicima a poglavito mlađoj generaciji koja će moći u tramvajima i autobusima slobodno surfati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.