Hrvatski radio

Radio Sljeme

ZET jeftiniji za put u Zagrebačku županiju

03.04.2017.

10:58

Autor: Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što su prije dva mjeseca pojeftinili pretplatni kuponi za učenike i studente koji iz Zagrebačke županije ZET-om putuju u Zagreb, zahvaljujući pozivu slušatelja u emisiji "Zagrebi po Zagrebu", od ovog mjeseca jeftiniji su i za učenike i studente koji iz Zagreba putuju u Zaprešić i V. Goricu.

Pretplatni kuponi za učenike i studente s prebivalištem na području Grada Zagreba, a koji pohađaju obrazovne institucije na području gradova Velike Gorice i Zaprešića, od 1. travnja su povoljniji. Umjesto dosadašnje cijene od 310 kuna za putovanje do Velike Gorice, studenti za putovanje do fakulteta u Velikoj Gorici odgovarajući kupon mogu preuzeti za 213 kuna, a učenici za 217 kuna.

Povoljnija je cijena mjesečnih kupona i za učenike i studente iz Zagreba koji pohađaju obrazovne institucije sa sjedištem u Zaprešiću. Učenici mjesečni kupon mogu preuzeti po cijeni od 140 kuna, a studenti po cijeni od 190 kuna.

Povoljnije cijene prijevoza omogućene su i umirovljenicima kojima je prebivalište na zagrebačkom području, a imaju potrebu za putovanje do velikogoričkog ili zaprešićkog prometnog područja. Za Veliku Goricu zagrebački umirovljenici plaćaju mjesečno 218, a za Zaprešić 169 kuna.

Time su cijene pretplatnih kupona za spomenute korisničke skupine u potpunosti usklađene s cijenama koje su do sada primjenjivane, isključivo, za učenike, studente i umirovljenike gradova Velike Gorice i Zaprešića.

Prilikom prve kupnje pretplatnih kupona za Grad Zagreb i Veliku Goricu, odnosno Zaprešić, potrebno je doći na prodajno mjesto ZET-a i uz pretplatnu kartu predočiti i valjanu osobnu iskaznicu, poručili su iz ZET-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.