Hrvatski radio

Radio Sljeme

ZET-om ponovno zakoračite u Noć muzeja!

24.01.2018.

08:54

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

foto: HMD

foto: HMD

Foto: - / -

Tradicionalna kulturno-turistička manifestacija Noć muzeja, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, održat će se u petak, 26. siječnja. Vrata zagrebačkih muzeja bit će otvorena od 18 sati do 1 sat poslije ponoći, a ulaz je besplatan.

ZET se, i ove godine, uključuje u manifestaciju i prijevozom posjetitelja izvanrednim linijama koje će u prometu biti od 18 sati. 

Turistički tramvaj vozit će na muzejskoj liniji kružnom trasom Rooseveltov trg – Frankopanska – Trg bana Jelačića – Zrinjevac – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska – Rooseveltov trg.

Mini autobusi vozit će od Muzeja Mimare na Gornji grad, trasom Frankopanska - Mesnička – Brezovačkog - Matoševa - Jezuitski trg - Opatička - Ilirski trg - Opatička – Trg svetog Marka - Mesnička - Frankopanska - Muzej Mimara.

Autobus će od 18 sati pa sve do ponoći voziti i na liniji s Trga Mažuranića do Muzeja suvremene umjetnosti i  Zagrebačkog velesajma (paviljon 7) te natrag.
Polasci s Trga Mažuranića bit će svaki puni sat počevši od 18 sati, dok će se polasci sa Zagrebačkog velesajma ostvarivati također svaki puni sat od 18.30, sve do pola sata nakon ponoći.

Uspinjača će voziti do 2 sata ujutro!

Prijevoz turističkim tramvajem, kao i na izvanrednim autobusnim linijama bit će besplatan, dok će se usluga naplaćivati na redovnim tramvajskim, autobusnim linijama i uspinjači.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.