Hrvatski radio

Radio Sljeme

ZET u gubitku od 54 milijuna kuna!

13.10.2018.

08:58

Autor: Boris Bogić

Filip Kos/PIXSELL

Filip Kos/PIXSELL

Foto: - / -

Zagrebački električni tramvaj u prvih je šest mjeseci ove godine već napravio gubitak od 54 milijuna kuna. Iako je uprava smanjila rashode u odnosu na prošlogodišnje razdoblje za 7,2 posto, ostvarila je i manje prihode 11,3 milijuna kuna.

Na prihodovnoj strani najviše je podbacila prodaja karata. Prihod od prodaje karata je 17,1 milijun kuna manji u odnosu na isto razdoblje lani za što uprava krivi uvođenje pojedinačne karte za 30 minuta vožnje po cijeni od 4 kune.

 Ovaj će se problem pokušati riješiti prestankom prodaje najjeftinije karte u vozilima te uvođenjem nove karte za vožnju do sat vremena po cijeni od 7 kuna.

ZET je u provoj polovici ove godine ostvario 524 milijuna kuna ali i potrošio gotovo 578 milijuna kuna.

 Izdvajanjem iz Holdinga Zagrebački električni tramvaj djeluje kao samostalno trgovačko društvo, ali planirane uštede i “optimizacija poslovanja” nije dala zadovoljavajuće financijske rezultate.

Sažetak je to poslovnog izvješća za poslovanje u prvih šest mjeseci ove godine kojeg je potpisala direktorica Ljuba Romčević-Žgela.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.