Hrvatski radio

Radio Sljeme

ZGKUL ovo ljeto donosi 300 kulturnih događaja

19.06.2019.

14:44

Autor: Magdalena Pongrac

ZGKUL ovo ljeto donosi 300 kulturnih događaja

ZGKUL ovo ljeto donosi 300 kulturnih događaja

Foto: - / -

ZGKUL - Zagrebačko kulturno ljeto - i ove godine u naš grad donosi bogat kulturno-zabavni sadržaj. Od petka pa sve do rujna posjetitelji će imati priliku uživati u klasičnoj glazbi, filmovima, izložbama i kazališnim predstavama na otvorenom.

Najljepše pozornice našega grada - od Trga kralja Tomislava, Bundeka, Gornjeg grada do Novog Zagreba i ovoga ljeta zauzet će brojni umjetnici. Manifestaciju u petak otvara festival Zagreb Classic na kojem nastupaju orkestri Hrvatske radiotelevizije čiji će gosti u središte grada donijeti dašak latino ritmova, rekao je ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić - 21.6. imamo zbor i Simfonijski orkestar, 22. je na redu Tamburaški orkestar uz sastav Los Caballeros pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda, a 23. nastupa Jazz orkestar s Cubismom. Posljednja dva prenosi i Radio Sljeme.

Posjetitelje zatim očekuju i svjetski poznate skladbe u izvedbi Zagrebačke filharmonije, čiji je ravnatelj Mirko Boch najavio dio koncerata i opera na otvorenom - Počinjemo 25.6. na Dan državnosti nastupom ansambla Lado, 27.6. Zagrebačka filharmonija nastupa s Tončijem Huljićem i Madre Badessa. 1.7. imamo Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske, 3.7. je opera zagrebačkog HNK "Jučer, danas, sutra" i, kao šećer na kraju, tu je "Čarobni Broadway", koncert u čast Nikoli Tesli u Gradskom kazalištu Komedija.

Projekata i kulturnih događanja ovoga ljeta bit će 300-tinjak, istaknula je direktorica gradske Turističke zajednice Martina Bienenfeld - Pred nama je i INmusic festival, dva sjajna filmska festivala, Ljeto u MSU, orgulje zagrebačke katedrale, Festival Miroslav Krleža, Međunarodna smotra folklora i brojni drugi događaji.

ZGKUL donosi ponešto za svačiji ukus pa će u mnoštvu koncerata i besplatnih sadržaja moći uživati, ne samo domaći, već i strani posjetitelji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.