Hrvatski radio

Radio Sljeme

Žičara Sljeme na redovitom servisu

09.05.2022.

10:16

Autor: Radio Sljeme

Žičara Sljeme

Žičara Sljeme

Foto: Marin Tironi / Pixsell

Zbog redovnog servisnog pregleda, žičara Sljeme neće biti u pogonu u ponedjeljak i utorak, 9. i 10. svibnja, objavili su iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET).

Servisni pregled propisan je od strane proizvođača opreme i obvezan je u skladu s Pravilnikom o tehničkim uvjetima za siguran rad žičara u radu te održavanje podsustava i sigurnosnih komponenti, navode iz ZET - a. Dodaju kako pregled obuhvaća provjere i ispitivanja svih segmenata pogona, pregled užeta i stupova, ispitivanje kočionog sustava te provjera elektroničkih sklopova i senzora.


Riječ je o uobičajenim periodičnim aktivnostima kako bi se ispunili svi tehnički i sigurnosni preduvjeti za siguran i nesmetan rad žičare, stoji u objavi.


Podsjetimo, Žičara Sljeme svečano je otvorena 24. veljače, a zbog dodatnih radova na smanjenju buke nije vozila tijekom prve polovice travnja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici