Hrvatski radio

Radio Sljeme

Žičara Sljeme od sutra ponovno u pogonu

15.04.2022.

12:10

Autor: Radio Sljeme

Novo radno vrijeme žičare

Novo radno vrijeme žičare

Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Sljemenska žičara od sutra ponovno počinje s radom nakon privremenog prekida zbog radova na dodatnom smanjenju buke, objavili su iz ZET - a. Novo radno vrijeme žičare je radnim danom od 10 do 19 sati, a vikendom, blagdanima i praznicima od 9 do 19 sati.


Također, od sutra će biti moguće žičarom prevoziti i bicikle. Na taj način, ističu iz ZET - a, osluškuju potrebe i prijedloge biciklista, kako rekreativaca, tako i profesionalaca.


Biciklistima će uz voznu kartu biti dostupna dodatna karta za prijevoz bicikla u iznosu od 20 kuna u jednom smjeru. U jednoj gondoli moguć je prijevoz dvije osobe i dva bicikla.


Putnici koji u gondolu ulaze s biciklima obvezni su paziti na opremu i ostale putnike kako bi se prevezli na siguran način.


Kao što se najavljivalo od samog otvorenja sljemenske žičare, tvrtka Doppelmayer izvela je dodatne radove na smanjenju buke zbog koje su negodovali stanovnici Gračana.


Dobra je vijest, kažu iz ZET - a, kako će promidžbene cijene vožnje biti produljene tijekom cijelog travnja, odnosno do nedjelje, 1. svibnja.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici