Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zimska služba spremna za snijeg, prvo će čistiti ispred bolnica

16.11.2020.

13:04

Autor: Magdalena Pongrac

Patrik MacekPIXSELL

Patrik MacekPIXSELL

Foto: - / -

Zagrebačka zimska služba spremna je za najteže zimske uvjete - najavljeno je to na svečanoj smotri Službe koja je opremljena s gotovo 400 vozila. Iako se iz Grada nadaju da snijega neće biti, uvjeravaju da su spremni i ako zatrpa ceste.

Velika i mala zagrebačka zimska služba i ove godine ujedinit će svoje snage u borbi protiv snijega na cestama. Čistit će ga 292 ekipe, a vozni park osvježila su nova vozila. Uz ona koja se brinu za čišćenje nogostupa i prilaza, broj vozila penje se na gotovo 400. Gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je da će sve to koštati 60 milijuna kuna, a snijeg će se čistiti prema prioritetima. Plan je za 6 sati očistiti prilaze bolnicama, a u roku 24 sata sve ostale ceste.

Za održavanje 2 tisuće 651 kilometra prometnica zadužena je podružnica Zagrebačke ceste. Voditelj Dragan Perić kaže da su spremni i na metar snijega - Raspoređeni smo na 17 lokacija i opremljeni sustavom detekcije leda, odnosno na 17 lokacija imamo meteostanice koje prate stanje kolnika tako da možemo pravovremeno reagirati na prometnicama.

Ekipa zimske službe dežurat će 24 sata dnevno do 15. travnja iduće godine.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.