Hrvatski radio

Radio Sljeme

Živi zid podijelio prve donacije za samohrane roditelje

09.02.2019.

16:17

Autor: Mia Majić

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Živi zid danas je započeo svoju humanitarnu akciju za samohrane roditelje. Riječ je o svoti od petsto kuna koju su osigurali za oko pedesetak zagrebačkih obitelji, a za ovu humanitarnu akciju iz proračuna stranke za danas je osigurano više desetaka tisuća kuna potvrdili su iz stranke.

Nakon prošlogodišnjih podjela školskih torbi za roditelje u potrebi, ove godine umjesto torbi Živi zid podijelio je više desetaka tisuća kuna samohranim roditeljima. -Na taj način izravno pomažemo našim sugrađanima, a na ovu akciju ljudi su se odazvali preko moga facebook profila, a upita je bilo jako puno, naglasio je predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić. 

Glavni tajnik Živog zida Tihomir Lukanić otkrio je po kojim kriterijima su odabrali roditelje. -Mi smo tražili od svakog roditelja potvrdu o samohranosti da se ne bi dogodila zloupotreba naše dobre volje, i to smo tražili mailom, naglasio je pritom se požalivši na birokraciju s kojom su se suočavali prilikom spomenute akcije. -Htjeli smo ispuniti dobru volju, ali državne institucije poput porezne uprave, državne revizije i resorno ministarstvo nisu znale razjasniti okolnosti oko same forme, na neki način smo se našli u raljama birokracije jer su nam rekli da to nikad nitko nije radio, objasnio je Lukanić. 

Iz proračuna stranke za spomenutu akciju osigurano je najmanje sto tisuća kuna otkrio je Sinčić.  Svi oni koji iz nekog razloga danas nisu uspjeli doći na središnji zagrebački trg, a odazvali su se akciji u roku koji smo postavili, dobit će svoje poklone, potvrdili su iz stranke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.