Hrvatski radio

Radio Sljeme

Životinje u Zoološkom vrtu uživale u tradicionalnoj bundevijadi

28.10.2017.

16:05

Autor: Magdalena Pongrac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tradicionalna bundevijada održala se danas u Zoološkom vrtu. Od 11 do 13 sati bundeve su ukrašavala i hranom punila djeca, a od 13 do 15 sati zoolozi su pripremljene poslastice poslužili stanarima Zoološkog vrta.

Cilj jedne od najpopularnijih jesenkih manifestacija je obogatiti životni prostor životinja, rekla je zoologica Ivana Kovarik Antonović koja je za svaku životinju odabrala poseban menu. Danas ih punimo raznoraznim slasticama za one životinje koje su istančanog ukusa, a pripremili smo bundeve i kao poligon za istraživanje za gmazove. Djeca uživaju i rezbare raznorazne motive.

Hrana se životinjama stavlja na različita mjesta u nastambi kako bi u potrazi za njom morale koristiti sva osjetila. U paviljonu Sichuan vrijedne ruke najmlađih posjetitelja vrijedno su punile bundeve poslasticama za životinje. Tako su se, osim lemura, na bundevijadi zasladili medvjedi, lavovi i tapiri, brk su omastili i pernati ljubimci poput kakadua, a na poligonu su uživali jedna zmija i jedan gušter.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.