Hrvatski radio

Radio Sljeme

Znanost je zabavna - Znanstveni piknik u Dubravi

26.05.2017.

15:30

Autor: Anita Dekanić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pod sloganom „Znanost je zabavna!“ od 26. - 28. svibnja 2017. godine održat će se šesti po redu Znanstveni piknik u organizaciji Udruge profesor Baltazar, Zadruge ZEZ, Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet i Instituta Ruđer Bošković.

150 izlagača, edukatora, udruga, znanstvenih institucija, fakulteta i škola do nedjelje će na Znanstvenom pikniku nastojati približiti znanost ljudima te potaknuti djecu i mlade da se njome bave. Izvođenje pokusa, matematika, robotika, 3 D print - samo su dio bogatog programa, izjavila je organizatorica Renata Brkić.

Događaj je osmišljen kao opušteno druženje sa znanošću, pa je stoga i odabran format piknika. Program Znanstvenog piknika sastoji se od niza predavanja, prezentacija, radionica, znanstvenih show programa, kazališnih edukacijskih predstava i sličnih interaktivno-edukativnih i umjetničkih formata koje provode brojne udruge, znanstvene institucije, studentske sekcije, osnovci i srednjoškolci, te pojedinci, zaljubljenici u znanost i umjetnost iz Hrvatske i inozemstva.

Piknik možete posjetiti do nedjelje, svakog dana od 10 do 18 sati. Uvedena je i izvanredna autobusna linija koja s okretišta u Dubravi svakih pola sata vozi prema Jadran filmu. Cijena pojedinačne ulaznice je 10kn, a obiteljske 25kn.

Više saznajte i na Facebook fun stranici https://www.facebook.com/ZnanstveniPiknik/.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.