Hrvatski radio

Radio Sljeme

'Znanstveni piknik' privukao mnoge

15.09.2013.

20:36

Autor: Irena Dizdarević, Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Boćarskom domu su priliku da se upoznaju s dražima znanosti, uz besplatan ulaz, iskoristili brojni Zagrepčani među kojima su prednjačili oni mlađi.

Voditeljica projekta "Znanstveni piknik" Jelena Filipaj istaknula je kako žele prezentirati znanost kroz zabavni segment te pomoći popularizatorima znanosti da se međusobno upoznaju i izmjene iskustva. Zbog toga su ove godine doveli veliki broj inozemnih edukatora - njih 23 iz devet zemalja.

Filipaj je napomenula da rade na projektu Znanstveno edukativno-zabavnog centra kojega bi htjeli vidjeti u Zagrebu, gdje bi se sve generacije mogle igrati sa znanošću i učiti na zabavan način. "Znanstveni piknik" je upravo to, samo na otvorenome, rekla je.

"Znanstveni piknik" održan je drugu godinu zaredom pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, a zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek istaknula je kako je riječ o jedinstvenom događanju koji je potreban Zagrebu jer znanost treba približiti svakome.

Francuska veleposlanica u Hrvatskoj Michele Boccoz predstavila je aktivnosti veleposlanstva i Francuskog instituta te istaknula kako su posebno ponosni na projekt "Matematika Planeta Zemlje" koji se mogao vidjeti na "Pikniku", a već je bio predstavljen u Osijeku i u Splitu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.