Hrvatski radio

Radio Sljeme

Znate li što je "Kosa ljubavi"?

29.11.2015.

19:00

Autor: Josip Gavranović, inportal

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Skupljanje kose za djecu oboljelu od malignih i autoimunih bolesti, koje su pokrenule dvije mlade majke iz Zagreba, provodi se diljem Hrvatske. Humanitarna akcija "Kosa ljubavi" održana je u Bujama gdje su se mnogi odazvali i darovali kosu kako bi se izradile besplatne vlasulje za oboljele mališane

Dvije mlade žene, majke i osobe kakvih nam treba više u ovom društvenom sivilu, Biljana Bjelajac Poznić i Marijana Čergar, stoje iza akcije 'Kosa ljubavi' koja budi veliki interes i odaziv širom Hrvatske. Pokrenule su skupljanje kose za izradu perika djeci oboljeloj od malignih i autoimunih bolesti, kao i odraslima.

Kažu, najvažniji im je onaj trenutak kada će izmamiti osmijeh djeteta koje će dobiti kosu. Cilj im je imati u ponudi perike za cijelu Hrvatsku.

Priključiti se može svaki frizerski salon i svatko tko želi skupljati kosu. Frizerskisalon postaje i sabirno mjesto onog trena kada dobije i zatraži plakat. Frizerski saloni nemaju obvezu šišati gratis. Sami odlučuju, kada će, da li će i koga šišati gratis. Kada dođe do toga da nam zafali kose, organizirat ćemo gratis šišanja, no o tome ćemo kada usfali kose.

Kako i nakoji čanin može donirati kosu možete saznati na njihovoj facebook stranici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.