Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zračna luka 'Franjo Tuđman' mora biti otvorena od 0 do 24

18.06.2017.

19:12

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture priopćilo je vezano uz nemogućnost slijetanja zrakoplova Croatia Airlinesa u Međunarodnu zračnu luku Zagreb - Franjo Tuđman, kako Zračna luka u razdoblju od 26. ožujka do 28. listopada ove godine,, mora biti otvorena svaki dan u tjednu od 0 do 24 sata.

U današnjem priopćenju iz Ministarstva također se podsjeća kako je Ugovorom o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb između Republike Hrvatske i Međunarodne zračne luke Zagreb d.d. propisano, između ostalog, kako je Koncesionar suglasan da će osigurati da će "Zračna luka biti otvorena i neprekidno raditi tijekom cijelog vremena Razdoblja koncesije".

Ministarstvo još uvijek prikuplja sve činjenice vezane uz ovaj događaj te će sve detaljno analizirati, ističe se u priopćenju.

Također, najavljeno je, Agencija za civilno zrakoplovstvo, nadležna za nadzor zračnog prometa, pokrenut će istragu te zatražiti detaljna izvješća od uključenih strana, Croatia Airlines i Međunarodne zračne luke Zagreb - Franjo Tuđman, kako bi se utvrdilo činjenično stanje i potom aktivnosti koje je potrebno poduzeti s ciljem prevencije i/ili sankcioniranja odgovornih.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u priopćenju je izrazilo žaljenje zbog neugodnosti koje su imali putnici na navedenom letu Croatia Airlines, dodavši kako se nada da su svi stigli do svojih konačnih destinacija u što kraćem roku, te da su im pružena sva prava i pomoć koja proizlazi iz nacionalnog i EU zakonodavnog okvira

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.