Hrvatski radio

Radio Sljeme

Župan Kožić primio paraolimpijce

23.09.2016.

14:44

Autor: Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Naši paraolimpijci osvojili su pet medalja na nedavnim paraolimpijskim igrama u Riju. Jednog od od njih, brončanog bacača diska Velimira Šandora, kao i paraolimpijku, stolnotenisačicu Mirjanu Lučić, primio je zagrebački župan Stjepan Kožić i uručio Šandoru odluku o novčanoj nagradi od 10 tisuća.

Najteže se bilo kvalificirati. Kad sam saznao da idem u Rio, ja sam očekivao tu medalju. Bio bi razočaran da nisam osvojio medalju, a sad sam presretan. Uspio sam potvrditi da vrijedim za broncu, medalja je oko vrata i sad samo treba još dalje i jače trenirati, opisao je svoj uspjeh Velimir Šandor.    

Župan Kožić istaknuo je kako županija već godinama financijski pomaže paraolimpijcima. 

S obzirom na sve ono što ulažu i što sport znači u zajednici, mislim da to treba još više podupirati. Paraolimpijci, osobe s invaliditetom, na razne su načine bitni. Kroz ovakve pomoći, kroz treninge, one institucije koje trebaju financirati njihov oporavak manje trpe pa nađe se načina zbog čega je sve to skupa bitno i značajno, zaključio je župan Kožić.    

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.