Hrvatski radio

Radio Sljeme

Župan Kožić s učiteljima iz Zagrebačke županije

10.10.2016.

14:55

Autor: Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu Svjetskog dana učitelja koji je obilježen 5.-og ovog mjeseca u Drenju Brdovečkom je upriličeno tradicionalno druženje učitelja i profesora iz škola Zagrebačke županije sa županom zagrebačkim Stjepanom Kožićem.

Četrdesetak, mahom učiteljica i profesorica iz škola Zagrebačke županije ove godine zakoračilo je u zasluženu mirovinu. Jednako toliko godina u prosjeku su i proveli poučavajući djecu i noseći se sa svim dobrim i lošim stranama svoje profesije. Većina ih je najbolje godine odradila u sustavu koji ne mazi prosvjetu, ali svoje učenike, kolege i školske zgrade napuštaju uzdignutih glava.

Učiteljice Đurđica Gabrec iz svetonedeljske osnovne škole i Cvetka Šikoranja iz osnovne škole Ivana Perkovca u Šenkovcu svoje su dojmove nakon odlaska u mirovinu podijelile i s nama. Kažu da su sretne što su mogle raditi u sustavu kakav je obrazovanje i doprinositi razvoju onog najvažnijeg za društvo - djece. Prvi im je ovo početak školske godine kojeg provode kod kuće i nastava im već nedostaje, pogotovo što osjećaju da bi djeci još uvijek mogle dosta pružiti. 

Prosvjetare pitati za visinu mirovine i nije odveć ugodno, no unatoč tomu svima onima koji su za sobom ostavili kredu i ploču, te generacije osebujnih učenika osmjeha ne nedostaje. Neka im je sretno!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.