Hrvatski radio

Radio Sljeme

Županija nagradila svoje učitelje

17.10.2019.

14:11

Autor: Krešimir Vešnik

Županija nagradila svoje učitelje

Županija nagradila svoje učitelje

Foto: - / -

Nagrađeni su učitelji i nastavnici koji su gotovo cijeli radni vijek proveli u školama Zagrebačke županije. Njih 60-ak je dobilo nagradu od 1 500 kuna, a osim što im je tako zahvalila za njihov rad, Županija je proslavila i Svjetski dan učitelja.

Iako je Svjetski Dan učitelja bio 5-og ovog mjeseca, Zagrebačka županija danas ga je obilježila. Podijeljeno je 60-ak nagrada učiteljima i nastavnicima koji su karijeru proveli u školama Županije, a ove su godine otišli u mirovinu. Među njima je i učiteljica hrvatskog jezika iz Krašića, Vesna Tikvicki - Nagrada mi znači puno kao priznanje da ipak netko misli na nas učitelje te da nas na svečaniji i ljepši način isprati u mirovinu. Raditi sa djecom je divan posao; ja sam 38 godina ispred sebe imala generacije i generacije djece koje sam naučila i odgojila. Sretna sam što sam u razredu dočekala mirovinu.

I Nada Pelaić, nastavnica tjelesnog, u školi u Velikoj Gorici provela je 38 godina - Ja sam voljela svoj posao. Najljepši je bio sam rad i komunikacija s učenicima, čovjek se osjećao, nekako, pomlađeno.  

"Za sve što čine, učiteljima trebamo reći jedno veliko hvala" napomenuo je župan Stjepan Kožić. Istaknuo je da županija to, na ovakav način, radi već 16 godina - Cijenimo njihov rad, to je najplemenitije zanimanje. Njihov posao nije lak, no ono što čine je dugoročno, trajno.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.