Hrvatski radio

Radio Sljeme

Županijski Zavod seli u nove prostorije; SDP nezadovoljan

14.12.2020.

15:48

Autor: Krešimir Vešnik

Županijski Zavod seli u nove prostorije; SDP nezadovoljan

Županijski Zavod seli u nove prostorije; SDP nezadovoljan

Foto: - / -

Ravnateljstvo Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije trebalo bi se preseliti u nove prostorije. Iz Županijskog SDP-a su nezadovoljni tom odlukom zato jer će se, među ostalim, Županija kreditno zadužiti za 1,7 milijuna kuna. Iz ravnateljstva Zavoda pak ističu da je sva procedura ispoštovana.

U privatnu kuću, dvokatnicu, na jugu Velike Gorice trebalo bi se preseliti ravnateljstvo Zavoda. "Sumnjivo je da se ovo događa u vrijeme pandemije", smatra predsjednik Županijskog SDP-a, Mihael Zmajlović - Žalosno je da Goričani skupljaju novac da bi opremili vozila hitne službe, a u isto vrijeme se troše novci, više od 2 milijuna kuna će se uložiti u jedan ovakav objekt.

Kuća je odabrana na natječaju koji je, kaže zamjenica župana Nadica Žužak, trajao samo 9 dana - Na koju su građani, fizičke i pravne osobe mogle kandidirati svoje prostore. Pristigla je jedna ponuda i to samo za ovu kuću. Ta se kuća do sada nije prodavala. 

S druge strane, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik napominje da je županijska skupština odobrila kreditno zaduženje s ciljem da se uprava iseli iz sadašnjih prostorija - Ovdje planiramo napraviti dvije ordinacije i jednu sobu za izolaciju, a sada imamo samo jednu prostoriju za sve to. Želimo urediti i prostore za boravak zaposlenika te pretvoriti hodnik u čekaonicu za zaposlenike. Jedini način da se to učini je da se ravnateljstvo s ove lokacije makne.  

Zbog toga je objavljen javni natječaj na koji se javila samo jedna osoba, objašnjava Gajnik - Nekretnina odgovara našim potrebama. Sudski vještak je izradio vještačenje, procijenio nekretninu na 260 tisuća eura, a cijena koja je nama ponuđena je oko 225 tisuća eura. Sve bi to financirali kreditom od 1,7 milijuna kuna na pet godina što za Zavod, kako sada posluje, ne bi trebao biti problem.  

U novim prostorima za čije će uređenje trebati uložiti, ističe Gajnik, do 100 tisuća kuna, obavljat će se samo uredska djelatnost. Tamo bi se trebali preseliti, zaključuje, početkom ožujka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.