Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zvane Brumnić: Podnijet ćemo tužbu za poništenje sjednice Gradske skupštine

14.05.2020.

12:27

Autor: Boris Bogić/Hina

Dalibor Urukalović/PIXSELL

Dalibor Urukalović/PIXSELL

Foto: - / -

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika SDP-a u Gradskoj skupštini Zvane Brumnić najavio je, prije početka nastavka skupštinske sjednice koja se ponovno održava online, da će podnijeti tužbu za poništenje te online sjednice jer smatra da je nezakonita.

- Ova sjednica je nezakonita i neregularna - istaknuo je Brumnić na konferenciji za novinare pet oporbenih klubova.
Naglasio je kako Ministarstvo uprave u svom dopisu o načinu održavanja sjednica nije zabranilo održavanje fizičkih sjednica, a potpuno je jasno da u Poslovniku i Statutu Grada Zagreba ovakav vid sjednice - online, ne postoji.
Tema sjednice vezana je za potres koji je pogodio Zagreb 22. ožujka, pa oporba smatra da se sjednica održava online kako građani ne bi vidjeli "razmjere štete nečinjenja" gradonačelnika Milana Bandića i premijera Andreja Plenkovića.

- Premijer Plenković je znao što se u Zagrebu dogodilo, znao je da ima vladajuću većinu i u Gradu i u Saboru (Milan Bandić - HDZ) i sada dva mjeseca nakon potresa nije povukao niti jedan potez vezano za građane Zagreba kao da građani grada Zagreba žive u nekoj drugoj državi i plaćaju negdje drugdje porez - istaknuo je Brumnić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.