Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zvane Brumnić upozorio na stalni problem s parkiranjem!

22.12.2015.

10:47

Autor: Ivan Milun

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od jutrošnjeg rafala zastupničkih pitanja izdvojili smo ono zastupnika SDP-a Zvane Brumnića vezano uz problem parkiranja, odnosno parkirališnih mjesta. Pored, po njemu, poznatog problema parkiranja u centru, naročito sada u adventsko doba, Brumnić je upozorio na probleme u drugim gradskim naseljima.

  U naseljima Malešnica, Špansko, Jarun, Gredice, Novi Zagreb, Dugave, Sopot, itd. gdje su planski građena naselja, ali su građena u vrijeme kada su predviđanja bila da neće biti potrebno više od 0,5 auta po stanu. Danas naš GUP predviđa 1,2 auta po stanu, a svjedoci smo da bi možda trebalo biti i više, istaknuo je Brumnić.

  Otiđite u Beč sada u adventsko doba, trebat će vam dva sata da izađete iz centra, odgovorio mu je gradonačelnik Milan Bandić te nastavio ali mi sad imamo izmjene i dopune prostornog plana i GUP-a. Mi moramo to sad ispraviti da bi uopće mogao funkcionirati. Mi ne možemo u gradu ništa više piknuti. Dogovaramo da aute sklonimo. Možemo ih kao kondor držati na krilu ili u kljunu i onda ih spustiti negdje u grad, to ne možemo, auto je preteško. Ili ih staviti ispod zemlje u gradu ili iznad zemlje. U staroj jezgri iznad zemlje bi bilo nakaradno. Van grada se može napraviti 5-10 etaža kao na aerodromima, zgrada s garažama. To je što se tiče uže jezgre, što se tiče soc-realizma, gradnje nebodera, nije nitko razmišljao o tome. Tada kada ste dobili Yuga na kredit, čekali 3 godine, bili ste sretan čovjek. Ja kad sam kupio Zastavu Comfort, ja ko' da sam otkrio Ameriku i čekao sam ju dvije i pol godine iako sam radio na Pešćenici i znao sam te tamo ljude, ali čekao sam ju dvije i pol godine. Hoću reći to je drugo vrijeme, svako vrijeme nosi svoje breme. Slažem se, napraviti jednu studiju i promet u mirovanju i ovu drugu i vidjeti kojim još potezima možemo poboljšati tu priču. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.