Hrvatski radio

Radio Sljeme

Na Bundeku počinje ZGodionica – festival za male i velike

26.08.2022.

11:51

Autor: Radio Sljeme

ZGodionica

ZGodionica

Foto: ZGodionica / ZGodionica

Dječji festival ZGodionica otvara se na jezeru Bundeku. Festival će trajati 17 dana tijekom kojih će se održati niz besplatnih radionica, sportskih aktivnosti, igara i animacije, kazališnih predstava, a neće nedostajati niti ugostiteljske ponude.


Ovogodišnji festival u petak u 18 sati otvorit će veliki znanstveni show pod nazivom „Ledeni izlet“ na kojem će AHA pokusi dati svoj doprinos borbi protiv globalnog zatopljenja i to - lokalnim zamrzavanjem!


U programu koji slijedi u narednih 17 dana sudjelovat će i Hrvatski prirodoslovni muzej, Hrvatska olimpijska akademija, Muzej iluzija, Prijatelji životinja, Udruga Smiješak za sve, te Ogulinski festival bajke koji 2. rujna gostuje u Zagrebu.


Tu je i Institut Hrvoje Požar koji je u sklopu EU projekta LABEL2020 imao za svrhu informirati o novim energetskim oznaka. Tim povodom izrađeni su slikovnica i edukativni eko film za djecu te je osmišljen lik Labelko koji također dolazi na ZGodionicu.


Male ljubitelje biljaka i prirode razveselit će radionice sadnje bilja. Nikako se ne smije propustiti niti fantastična radionica plesa na svili, koji je sjajan način da djeca razviju fizičku snagu, kondiciju i fleksibilnost dok se istovremeno zabavljaju i upoznaju nove prijatelje. Ples na svili je kombinacija gimnastike, plesa i akrobacija i pomaže razvoju lokomotornog sistema svakog djeteta. Najbolje od svega je to što iskustvo nije potrebno, samo treba doći u udobnoj odjeći.


Osim toga, na rasporedu su i sportske aktivnosti poput squasha, badmintona, košarke i crossfita, Harry Potter radionice, plesne radionice, radionice Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, te luda slikaonica mlijekom i pjenom za brijanje, crtanje grafita, upoznavanje sa zdravom prehranom i još štošta. Na Bundek će doći i baka pletilica, učitelji engleskog jezika, mađioničar Japa i veseli klaunovi Crveni nosovi. Ne smiju se propustiti niti zipline, uzbudljive kazališne predstave, dječji disko, te najljepše priče za laku noć.


Radno vrijeme festivala je od 16 do 23 sata tijekom tjedna te od 10 do 23 sata vikendom. Ulaz na festival i kazališne predstave te sudjelovanje u radionicama i sportskim aktivnostima su besplatni.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.