Emisija 12.05.2018.

Emisija 12.05.2018.

Edo Jakaša

U večerašnjoj emisiji predstavit ćemo napokon objavljen službeni rockument Youngovih inauguralnih nastupa u hollywoodskome Roxy Theatreu, 1973., album "Roxy - Tonight's the Night Live", najnovije izdanje iz arhiva Neila Younga, a nakon toga i novi album Rya Coodera, sjajni "The Prodigal Son", kolekciju tematski aktualnih, suptilno revidiranih i osuvremenjenih starih gospel, blues i folk standarda, začinjenu s nekoliko novih originalnih "bisera", pitkih socio-političkih songova iz ruku i pera proslavljenog američkoga gitarista, singer-songwritera i muzikologa.

Običaj je da u prvome satu emisije, kritičarskim osvrtom i prigodnim izborom najzanimljivijih skladbi, apostrofiramo i predstavljamo ponovna izdanja (reizdanja) znamenitih i značajnih rock albuma (i kompilacija), izvorno objavljenih u daljoj ili pak bližoj prošlosti, dok u drugome satu, također uz prigodnu kritičarsku besjedu, ukazujemo (ponovno u glazbenom izboru) na nova diskografska rock izdanja koja se pojave na tržištu, a zavrjeđuju punu pozornost naših slušatelja. Uz to, povremena je navada iznenaditi slušatelje odgovarajućim nagradnim pitalicama, vezanim, dakako, za izvođače i albume koje apostrofiramo u pojedinoj emisiji i nagraditi ih nosačima zvuka (CD-ovima) ili koncertnim ulaznicama nabavljenim od diskografskih kuća, odnosno koncertnih promotora, koji cijene i podržavaju ovu našu emisiju. Također, u emisiji pratimo sva zanimljivija izdanja uglednih svjetskih glazbenih časopisa MOJO-a i UNCUT-a, te uz aktualne naslovne priče, vrtimo prigodne kompilacije objavljene uz spomenute mjesečnike.

 

ROCK KLASIKA je u dosadašnjih 980-tak izdanja predstavila preko 1400 najznačajnijih i najzanimljivijih izdanja u povijesti rocka. Po tomu se svrstala među najtemeljitije i najdugovječnije emisije posvećene rock glazbi na Hrvatskom radiju (a i šire). P. S. Sada, s 22 godine emitiranja, KLASIKA je i formalno najdugovječnija emisija posvećena rock glazbi na HR-u i uopće.

Emitirano je (zasad) i 13 izdanja cjelonoćnog mjesečnog specijala KLASIKE EXTRA, u kojima smo, u emisijama DVANAESTICA, METALOFONIJA, IZ REGIONALNE ROCK-KRIPTE i PLANET ROCK, vrtjeli izdanja koja iz niza razloga (uopće, ili većim dijelom) nisam mogao uvrstiti u ROCK KLASIKU…

Emisija je na programu svake subote od 20 do 22 sata.

 

 

O emisiji Rock Klasika

ROCK KLASIKA je emisija koja se - na programu HR Radio Splita - već 22 godine sustavno bavi antologijskim i, općenito, ponajboljim i važnijim diskografskim izdanjima rock glazbe, iz svih razdoblja njezine bolje prošlosti, ali i više no zanimljive sadašnjosti.

Pročitaj više

Komentari

Rock Klasika
Rock Klasika

HRT – Radio Split — Glazba, kultura

ROCK KLASIKA je emisija koja se - na programu HR Radio Splita - već 22 godine sustavno bavi antologijskim i, općenito, ponajboljim i važnijim diskografskim izdanjima rock glazbe, iz svih razdoblja njezine bolje prošlosti, ali i više no zanimljive sadašnjosti.

Najave
Rock Klasika

Rock Klasika

Subota, 16.02.2019. 20:05 - 22:00

Novo izdanje Rock Klasike u cijelosti posvećujemo Tomu Waitsu, njegovu (Anti- jevu) sjajnom, nedavno remasteriziranom trostrukom albumu "Orphans: Brawlers, Bawlers & Bastards" iz 2006., trostrukome CD-setu koji je, kada se ...

Sve najave
Poslušajte

Emisija 09.02.2019.
Subota, 09.02.2019 20:00

Emisija 02.02.2019.
Subota, 02.02.2019 20:00

Emisija 26.01.2019.
Subota, 26.01.2019 20:00

Emisija 19.01.2019.
Subota, 19.01.2019 20:00