10. pjesnički maraton u Ujevićima

10. pjesnički maraton u Ujevićima

Kulturna umjetnička udruga Ujević iz Krivodola, Ogranak Matice hrvatske u Imotskom i Narodna knjižnica "Don Mihovil Pavlinović" Imotski priređuju 10. susret pjesnika Imotske krajine i njihovih gostiju koji se tradicijski odražava 12. kolovoza na kamenom trgu kod kapelice sv. Mihovila

u Gornjim Ujevićima u Krivodolu, gdje je postavljen kameni kip Tina Ujevića, rad Ljubomira Žužula. Za jubilarni skup bit će predstavljen zbornik stihova "Pjesnici u okrilju Tina i Tin u okrilju pjesnika" u kojem su uvrštene pjesme pedesetak autora iz Dalmacije koji su govorili svoje stihove pored Tina u proteklih deset godina.
Udruga Ujević objavila je i CD nosač zvuka s izabranim pjesmama barda hrvatskog pjesništva koje govore Ante Žužul i Ante Žužal Marinović, uz glazbenu podlogu kipara Stipana Kujundžića koji svira na arapskom glazbalu rababu.
Kako će na poetsko-glazbenoj večeri nastupiti tridesetak pjesnika, program počinje u 20 sati i bit će to prvi dalmatinski pjesnički maraton dok nebom budu letjeli Perzeidi (suze sv. Lovre).

Komentari