11. susret klapa PISMO MOJA u Imotskom

11. susret klapa PISMO MOJA u Imotskom

Održavanjem još jedne klapske svečanosti grada Imotskoga, kojom se čuva i promiče njegova bogata klapska tradicija, Kulturna udruga "Pismo moja" uključuje se u veliku proslavu i obilježavanje Europske godine kulturne baštine, proglašene u svibnju 2017. godine.

Klapska pjesma neraskidiv je dio baštine grada Imotskog , a kulturni kapital i važnost  ovog hrvatskog tradicijskog bisera prepoznao je cijeli svijet (zaštićena je na listi duhovne baštine UNESCO-a).

U nedjelju, 29. travnja u 20 sati je 11. večer "Pismo moja" koja će pokazati svu svoju raskoš, od tradicijskih  napjeva do višeglasnih klapskih obrada popularnih dalmatinskih pjesama. Ovom klapskom večeri naglasit će se i ljepota glazbenog stvaralaštva jednog od najvećih hrvatskih glazbenika - Olivera Dragojevića, ovogodišnjeg dobitnika nagrade Porin, za životno djelo. Oliverovo stvaralaštvo postalo je sastavni dio repertoara mnogih klapa i programa klapskih manifestacija.

Na Susretu će nastupiti 8 klapa, a ulaz na koncert u Gradsku kino dvoranu je slobodan. Organizator ove manifestacije je Kulturna udruga ,,Pismo moja'' Imotski. 

Komentari