13. Dani Mile Gojsalić u Kostanjama

13. Dani Mile Gojsalić u Kostanjama

Dani Mile Gojsalić je zanimljivi kulturno-umjetničko glazbeni program u Kostanjama koji će se održati ovog petka i subote na platou ispred tamošnje crkve. U prvom danu programa natjecat će se djeca u pripravi popularnog soparnika uz KUD-ove i narodne napjeve, a drugi dan rezerviran je za klape.

O programu Dani Mile Gojsalić i o klapi Pasika nam govori Ante Amulić.

Tradicionalna manifestacija koja za cilj ima očuvanje i promociju poljičke baštine i načina života ima dva tematska dana.

U prvom, 12. 07. 2019. - petak, održava se 15. Večer soparnika u sklopu kojeg će se veliki i mali meštri i meštrovice od soparnika, natjecati za "Zlatnu poljičanku sa soparnikom". Bit će i 3. natjecanje učenika poljičkih osnovnih škola u spremanju soparnika. U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupiti će članovi Društva za očuvanjei promociju kulturne baštine Košuta, KUD "Pleter" iz Dugopolja, Goran Mikas - solista i glazbenik, te dječji zbor HKUD-a "Kostanje". Nakon službenog dijela programa, na ledini ćete se moći zabaviti uz poljičke delicije i glazbu uživo.

13. 07. 2019. u 21.00h moći ćete pogledati i poslušati tradicionalnu smotru dalmatinskih klapa. Ove godine smotra je posvećena nedavno preminulom doajenu dalmatinske pisme Jakši Fiamengu. Odabir klapa i pjesama zadovoljit će i najizbirljivije klapske sladokusce. U ovoj večeri biti će dodijeljena i tradicionalna nagrada "Mile Gojsalić". Ove godine ona ide u ruke Jakovu Radovčiću.

ANTE AMULIĆ PASIKA TON 1

ANTE AMULIĆ PASIKA TON 2

Komentari