14. kulinarski festival Biser mora

14. kulinarski festival Biser mora

14. međunarodni kulinarski festival „Biser mora“ održat će se od 9. do 14. travnja u Supetru uz brojna događanja. Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovat će preko 200 kuhara iz zemlje i inozemstva, ocjenjivati će ih pažljivo odabran međunarodni stručni žiri,

a master classove će voditi velika imena gastronomije kao što su Rene van Sevenant (Francuska), Guido Debono (Malta), Sokol Prenga (Albanija), Gregorio Mannucci (Italija), Dušan Veršec (Slovenija), Helena Sauko (Bjelorusija), Stevo Karapandža, Hrvoje Zirojević i Marijo Čepek (Hrvatska).

Sve edukacije i master classovi bit će otvoreni za zainteresirane posjetitelje te će se na ovaj način građanima i profesionalcima Dalmacije ponuditi nova znanja, i trendovi u gastronomiji koji mogu doprinijeti kvalitetnijoj pripremi i boljem efektu turističke sezone. Sudionicima Bisera mora će se približiti kultura, običaji i gastronomija zemalja sudionika.

 

Komentari