24 novozaražene osobe, 18 ih se liječi u KBC-u

24 novozaražene osobe, 18 ih se liječi u KBC-u

Željka Karin

Od ukupno 433 obrađena testa danas (11. kolovoza) su 24 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju s područja Splitsko-dalmatinske županije i to iz Splita 6, Imotskog i Makarske po 3, Kaštela, Klisa i Runovića po 2, te po jedna iz Sinja, Brela, Podbablja, Podstrane, Prološca i Zmijavaca.

Uz 24 novooboljele osobe pozitivne na Covid infekciju s područja Splitsko-dalmatinske županije još je 8 osoba iz drugih županija pozitivno na Covid infekciju i to 2 osobe iz Osječko-baranjske županije, 4 osobe iz grada Zagreba, 1 osoba iz Krapinsko-zagorske te jedna osoba iz Brodsko-posavske županije. Svi novooboljeli iz drugih županija  testirani su u Splitu.

Od 24 novooboljele osobe sa područja Splitsko-dalmatinske županije, 11 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

561 osoba nalazi se u samoizolaciji.

18 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split dok se 1 osoba nalazi na respiratoru.

U karanteni u hotelu Sveti Mihovil u Trilju se nalazi četveročlana obitelj iz Švedske.

Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Splitu posebno je pozvala mlade da u "plesu s virusom" u noćnim klubovima budu što odgovorniji, jer vraćajući se doma ugrožavaju svoje roditelje te bake i djedove:

Željka Karin

Preuzmite datoteke

Željka Karin 6,1 MB

Komentari