3. Rotary Moto Rally Plus starta 9. svibnja

3. Rotary Moto Rally Plus starta 9. svibnja

Rotary Club Split Plus organizira treći međunarodni Rotary Moto Rally Plus. Sva prikupljena sredstva su namjenili udruzi sv. Bartolomej iz Knina i očekuju više prijavljenih sudionika nego protekle dvije godine.

Glavni pokretač akcije i član Rotary zajednice Željan Rakela kaže da je ove godine utoliko lakše jer su njihova humanitarna nastojanja prepoznali mnogi sponzori, donatori i ljudi dobroga srca koji koriste svaku priliku i pomažu potrebitima.

Ovogodišnja ruta motorotarijanaca kreće iz Splita 9. svibnja i vozi se kroz Knin, Zadar, Pag, Senj, Grobnik, Delnice, Karlovac, Prelog i kao cilj ima Varaždin u koji se dolazi 11. svibnja u večernjim satima.

Uz Rotary Club Split Plus, u akciju su uključeni RC Kaštela, RC Zadar, RC Prelog i RC Varaždin 1181 te moto klubovi BMW Dalmacija, BMW MK Varaždin, BMW MK Karlovac, MK Vuk Samotnjak, MK Barokeri, MK Mountain Riders, MK Paška Bura I IFMR Croatia bez čije pomoći akciju ne bi bilo moguće organizirati.

“Mi smo ovo putovanje shvatili kao misiju s ciljem podizanja svijesti o važnosti dobrotvornog djelovanja. Tome je Rotary zajednica posvećena. Start Rallija je u Splitu 9.5. i prva postaja je u Kninu da bi pozdravili naše štićenike i senzibilizirali što veći broj građana da se donacijom uključe u akciju. Sve motoriste pozivamo da se priključe, cijena kotizacije je simbolična, a ruta i događanja bogati i nezaboravni. Svake godine trudimo se obogatiti program Rallija tako da ćemo na ovoj ruti posjetiti 3 muzeja – Muzej Čipke I Soli na Pagu, Akvarij u Karlovcu, obilaziti gradove uz turističke vodiče, jednu od najboljih sirana u regiji Sirana Gligora, tvrđavu Nehaj u Senju, prisustvovati besplatnim koncertima, uživati u vožnji Grobnikom I u osjećaju zajedništva te degustacijama vina I lokalnih specijaliteta koji nas tradicionalno dočekuju na svim postajama. Taj osjećaj znaju samo istinski zaljubljenici u motoristički sport!” – navodi Željan Rakela.

 

Komentari