30 godina Auto kluba Oneum Omiš

30 godina Auto kluba Oneum Omiš 30 godina Auto kluba Oneum Omiš
Članovi 1992. godine Članovi 1992. godine

Kronometar

Ovoga vikenda 6. travnja 2019. godine Auto klub „ONEUM“ Omiš slavi 30 godina postojanja i aktivnog rada. Svečani domjenak povodom velikog jubileja održat će se u hotelu Plaža u Omišu, a druženje za sve simpatizere i buduće članove kluba bit će uvečer u caffe baru El Dorado u Dućama.

Oneum su 1989. osnovali entuzijasti i zaljubljenici u autosport od kojih je dobar dio i danas aktivan u klubu i u natjecateljskom dijelu.

Zajedništvom, srčanošću i velikom strasti za ovaj atraktivni sport, AK Oneum je tijkom svojih 30 godina postojanja pobrao nagrade u gotovo svim disciplinama u kojima je nastupao. Iako se vodstvo kluba od prvih trenutaka temeljilo isključivo na volonterskoj bazi, a financiranje kluba uvijek bilo na klimavim nogama, Oneum je opstao i izrastao u klub duge tradicije pobjeda i velikih imena ovoga sporta. Danas klub broji preko 30 aktivnih vozača i preko 50 članova. Između 30 aktivnih vozača nalaze se i djeca koja tek rade svoje prve krugove na asfaltu i natječući se u karting utrkama ostvaruju odlične rezultate.

Iako autosport u Hrvatskoj nije dovoljno prepoznat a ni cjenjen kao što je to u ostatku Europe i svijeta, klub čini sve kako bi osvijestio svoju sredinu o izazovima i kompleksnosti ovoga sporta pa će tako i ove godine organizirati dvije utrke što je u Dalmaciji rijetkost ali i potrebna atrakcija - kaže nam tajnik Auto kluba Antonio Tomić.

Komentari