32-godišnjak koji je bježao policiji predan pritvorskom nadzorniku

32-godišnjak koji je bježao policiji predan pritvorskom nadzorniku

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom koji je jučer poslijepodne uhićen. Naime, nakon što je jučer u Splitu, u ulici Hrvatske mornarice uočeno osobno vozilo u kojem se nalazio 32-godišnjak, a za kojim se tragalo zbog postojanja sumnje

u počinjenje kaznenog djela i prekršaja, policijski službenici su pokušali zaustaviti vozača s kojim se u vozilu nalazila još jedna osoba. Nije se zaustavio na izdanu zapovijed već se vozilom dao u bijeg pritom kršeći niz propisa o sigurnosti prometa na cestama i s namjerom daljnjeg bijega i sprječavanja policijskog službenika u obavljanju službene radnje, u ulici Antuna Mihanovića i potom u daljnjem bijegu u Vukovarskoj ulici, u dva navrata vozilom je udario u službeni motocikl na kojem se nalazio policijski službenik koji je pao zajedno s motociklom na pod. Policijski službenik je ustao i nastavio motociklom potjeru za 32-godišnjakom koji je i dalje vozilom bježao. U trenutku kada je zaustavio vozilo i izišao u ulici Put Vrborana, te pokušao bježati, sustignut je od strane dvojice policijskih službenika Interventne jedinice policije koji su ga uhitili uz korištenje sredstva prisile i priveli u službene prostorije, kao i suvozača.

Tijekom ovog događaja lakše su ozlijeđena dva policijska službenika. Jučer tijekom dana na nekoliko lokacija u Splitu obavljen je očevid na mjestu događaja, kao i očevid na oštećenom službenom vozilu i službenom motociklu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja utvrđena je osnovana sumnja da je osumnjičeni 32-godišnjak počinio produljeno kazneno djelo Prisile prema službenoj osobi te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku - izvijestila je policija.

 

Komentari