49. Trogirsko kulturno ljeto

49. Trogirsko kulturno    ljeto

Koncertom Zorice Kondže i klape Cambi u četvrtak 4. srpnja 2019. počinje dvomjesečni program 49. Trogirskoga kulturnog ljeta. Do kraja kolovoza Trogir će ugostiti desetke glazbenih izvođača, predstava, izložbi, fešta...

Osim tradicionalnih nastupa klapa, trogirskih kulturno-umjetničkih društava, ribarskih i lovačkih fešti, i ove godine organizatori, Grad Trogir i Turistička zajednica Grada Trogira, u program su uvrstili i nastupe najpopularnijih domaćih izvođača pop i rock scene.

Tako će 24. srpnja u Kuli Kamerlengo nastupiti Parni valjak, a 13. kolovoza Vatra. Drugu godinu za redom u Kuli Kamerlengo održava se 'Kula Kula' festival koji se nastavlja dokazati kao ultimativno mjesto za ljetne koncerte najbolje urbane glazbe pa će tako 1., 2. i 3. kolovoza ugostiti TBF, Let 3, Detour, Vojka V, Matiju Cveka i Frajle.

Ljubitelji kazališta i dobre komedije moći će uživati u predstavama Prvi se muževi bacaju u vodu (14. srpnja) te Ništa ljubav, samo sex (7. kolovoza) također u Kuli.

Novost je i da Opera Selecta postaje festival koji u svome 11. izdanju ima program od čak tri dana, 5., 10. i 22. srpnja.

- Činjenica da je ovo već 49. Trogirsko kulturno ljeto dovoljno govori o tradiciji i značaju ove manifestacije koju organiziramo i za naše Trogirane i za naše goste. Vjerujem da će u sljedeća dva mjeseca svatko naći nešto po svom guštu. Bit će događanja po svakom mjesnom odboru, od centra do Žednog i Drvenika, a najveći spektakli su u Kuli koja iz godine u godinu stvarno postaje pozornica za najbolje umjetnike – istaknuo je trogirski dogradonačelnik Viktor Novak.

- Težimo tome da budemo kvalitetna turistička destinacija pa samim time u ljetni program želimo uvrstiti i kvalitetnu glazbu. Festivali su općenito važan turistički proizvod i zato nam je drago da drugu godinu ugošćujemo 'Kula Kula' festival i da nam dolaze eminentni domaći izvođači. U idućim godinama cilj nam je ponudu dignuti i na razinu više – kaže Nina Mišić iz Turističke zajednice.

Komentari