50 milijuna kuna za projekte "Kultura u centru"

50 milijuna kuna za projekte "Kultura u centru"

U splitskom hotelu Radison Blue, pred stotinjak predstavnika lokalne samouprave te profesionalnih i amaterskih kulturnih djelatnika, održana je informativna radionica za potencijalne prijavitelje za euro-projekt „Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi“.

Radionica je održana u suorganizaciji Ministarstva kulture te Ministarstva rada i mirovinskog sustava. U okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ od 2014. do 2020. godine u socijalnom programu iz europskih fondova imamo na raspolaganju milijardu i pol eura, a za poticanje rada u kulturi odvajamo sto milijuna kuna - najavio je ministar rada i mirovinskog sustava magistar Marko Pavić.

Na otvorenju prve informativne radionice, koja će se do kraja tjedan održati i u Osijeku te Zagrebu, govorila je i ministrica kulture Nina Koržinek Obuljen, koja očekuje velik broj prijava na taj natječaj poticanja suradnje između javnog i civilnog sektora u kulturi vrijedan 50 milijuna kuna. Ministrica je kazala da da splitski nakladnici nemaju razloga kritizirati navodno mali broj otkupljenih knjiga autora iz Dalmacije, jer je vijeće Ministarstva radilo stručno, a ne po regionalnom ključu.

Ministrica Koržinak Obuljen je komentirala i navodno otezanje s imenovanjem Ivana Lea leme za novog intendanta splitskog HNK-a. Koliko sam upoznata, sve je još u zakonskim rokovima, poštovat ću odluke kazališnog vijeća i gradskog vijeća Splita, a i formalno ćemo potvrditi da Splitsko ljeto i dalje ima nacionalni status.

Marko Pavić

Obuljen o projektima

Obuljen o nakladnicima i knjizi

Obuljen o HNK Split i Splitskom ljetu

Komentari