53-godišnjak prijetio eksplozijom plinske boce

53-godišnjak prijetio eksplozijom plinske boce

Noćas se u Kaštel Lukšiću odvijala prava drama. U braniteljskim zgradama u ulici Kašteline, 53-godišnji razvojačeni hrvatski branitelj, sinoć je nešto iza 20 sati zaprijetio kako će izazvati eksploziju uz pomoć plinske boce

te se zaključao u vlastitom stanu na prvom katu, sa svoje dvoje djece, od kojih je jedno malodobno.

Na poziv o obiteljskom nasilju na teren su izašli policijski službenici, a potom i pripadnici interventne te specijalne policije, kao i vatrogasci Donjih Kaštela te dežurni tim kaštelanske hitne pomoći.

Stanovnici zgrade u kojoj se nalazi njegov stan, odmah su evakuirani te su noć proveli na ulici, od kojih neki i u kućnim papučama te pidžamama.

Skoro osam sati policija je nastojala nagovoriti branitelja na mirno rješavanje situacije, jer zbog malodobnog djeteta u stanu, željeli su smanjiti rizik od neželjenih posljedica na minimum.

A jutros, nešto iza 4 sata, brzom akcijom, preko balkona ušli su u stan te svladali branitelja, koji je potom odveden, kako su izjavili, u KBC Split. Priveden je i 21-godišnjak zbog vrijeđanja službenih osoba - policije.

Susjedi ovog hrvatskog branitelja kazali su nam kako on već duži niz godina ima cijeli niz zdravstvenih i socijalnih problema, pa i problema s ovinostima, zbog kojih je već više puta izazivao nerede. Nakon ovog nemilog događaja nadaju se da će njihov susjed biti upućen na odgovarajuće liječenje.

Treba naglasiti da je ovaj događaj još jedan od onih koji na površinu donosi različite komentare o radu nadležnih službi, posebno, kako su nas upozorili susjedi, jer se radi o samohranom ocu, koji unatoč svom stanju, skrbi o malodobnom djetetu.



Izjava susjeda

Preuzmite datoteke

Izjava susjeda 385,0 kB

Komentari