77 ogleda o arhitekturi Jerka Rošina

77 ogleda o arhitekturi Jerka Rošina

Jerko Rošin u našem studiju

Naklada Bošković i Društvo arhitekata Split objavili su novu knjigu ogleda "Krov nad glavom - Mozaik kvadrata i naravi" splitskog arhitekta i pjesnika Jerka Rošina, koji je u njoj sabrao svojih 77 ogleda o kući, dom i stanu.

Knjigu će u utorak, 3. studenoga 2015. predstaviti predsjednica društva arhitekata Split Marijana Bronzović, akademik Jakša Fiamnego i dr. sc. Dejan Kružić. Odabrane tekstove čitat će studenti glume Anja Ostojić i Luka Čerjan, a početak je u 18 sati u splitskom hotelu Park.

"Podrediti stanovanje životu poruka je Rošinove epopeje krova i kuće. Tu poruku nužno je prije svega poslati arhitektu: da bi računalo nadomjestio filantropijom. Poslati investitoru: da bi financijsku dobit dopunio zadovoljstvom stvaranja. Poslati društvu: da bi spoznalo kako graditi grad nije adiranje već komponiranje. Poslati čovjeku: da bi življenje shvatio kao sreću postojanja." - piše akademik Andrija Munjaković o Rošinovoj knjizi, o kojojpohvalno pišu i Juraj Kolarić, Kruno Bekavac, Zrinka Paladino, Danko Plevnik i Ivan Rogić.

Evo što je o svojoj knjizi kazao Jerko Rošin:

 

Jerko Rošin

Preuzmite datoteke

Jerko Rošin 42,1 MB

Komentari