Albanci pokušali pronijeti drogu na granici

Albanci pokušali pronijeti drogu na granici

Policijski službenici Policijske postaje Imotski jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad dva državljanina Albanije, koji su na ulaznoj graničnoj kontroli vozila Toyota, albanskih registarskih oznaka, posumnjali da se u vozilu nalazi droga.

Vozilom je upravljao 36-godišnjak, dok se u vozilu kao suvozač nalazio 27-godišnjak, obojica državljani Albanije. Uz pomoć psa pronađena je droga marihuana, ukupne težine 11 kilograma i 882 grama. Nad 27-godišnjakom i 36-godišnjakom je podnesena kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu,  te su dovedeni su pritvorskom nadzorniku.

Od 05. do 19. studenog, u tri odvojena značajnija događaja, na graničnim prijelazima na području Vrgorca i Imotskog, ukupno je u osobnim vozilima pronađeno i oduzeto 34 kilograma droge marihuana, te je prijavljeno šest državljana Albanije.

U prvih deset mjeseci ove godine na području PU splitsko-dalmatinske ukupno je evidentirano 1478 zapljena različitih vrsta droge, što je za 33,4% više nego u istom razdoblju prošle godine. 

Komentari