Alkarski mimohod od Zvončaca do Rive

Alkarski mimohod od Zvončaca do Rive

Grad Split i Viteško alkarsko društvo Sinj organiziraju mimohod alkara u ponedjeljak, 6. srpnja 2015. godine, kojim će se najaviti proslava velikog jubileja 300. godišnjice Sinjske alke. U povorci će sudjelovati 120 alkara, alkarskih momaka i ostale pratnje s 25 konja. Povorka će krenuti u 19 sati sa Zvončaca, preko zapadne obale, Matejuške do Rive, a u 20 sati nastupit će i klapa Sinj. Ovom suradnjom zadovoljan je predsjednik VAD-a dr. Stipe Jukić, a domaćin konferencije za novinare gradonačelnik Splita Ivo Baldasar pozvao je sve da dođu pogledati naše kulturno blago i najavio daljnju suradnju:

Posebna regulacija prometa

Zbog potreba organizacije mimohoda, parkiralište na Zvončacu (prema Sustipanu) bit će zatvoreno od nedjelje 5. srpnja u 19 sati do ponedjeljka, 6. srpnja u 19 sati.

Također, zbog prolaska alkarske povorke trasom Obala kneza Branimira – Trumbićeva obala – Obala Hrvatskog narodnog preporodas povremeno će biti zatvarana prometnica na tom potezu što će uzrokovati manje promjene u redu vožnje autobusa javnog gradskog prometa u vremenu od 18,30 do 19,30 sati. na linijama: 7 - Žnjan – Zvončac, 8 - Žnjan – Zvončac, 12 - Sv. Frane – Bene – Sv. Frane i 21 - Sv. Frane – Meje – Sv. Frane i to:
- Na liniji broj 12 neće prometovati autobus u 18,50 sati, a na liniji 21 polazak u 18.30. Autobus će biti zaustavljen kod Sv. Frane dok povorka ne prođe, nakon čega će nastaviti sa redovnim vožnjama. Linije broj 7 i 8 bit će na kratko zaustavljene kod kružnog toka na Zvončacu dok ne prođe povorka, a nakon toga nastavljaju sa redovitim vožnjama.Ivo Baldasar

Stipe Jukić

Komentari