Ansambl Lado u Spaladiumu 25. studenog 2016.

Ansambl Lado u Spaladiumu 25. studenog 2016.

Plesna voditeljica Ansambla LADO, Vlatka Hlišć tijekom a capella izvebe pred splitskim novinarima

Članovi jedinog hrvatskog profesionalnog folklornog Ansambla "Lado", nastupit će u splitskoj Spaladium areni u petak 25. studenog 2016. O programu tog koncerta splitske su novinare izvijestili predstavnici organizatora i Ansambla.

"Pokraj vode Drave" - naziv je koncerta Ansambla Lado koji će održati u splitskoj Spaladium areni u petak, 25. studenog 2016. u 19 sati. Ujedno, to će biti njihov prvi nastup u nekom hrvatskom gradu u sportskoj areni. Organizator koncerta, Denis Pletikosa naglasio je kako će to biti koncert za sve generacije, a i cijene su ulaznica prilagođene (od 60 - 180 kuna) svim građanima.

Splitski je gradonačelnik, Ivo Baldasar izrazio zadovoljstvo što će Ansambl Lado nastupiti u Splitu. Kako je kazao u svom obraćanju splitskim novinarima, "Lado" je jedinstven ansambl, iznimno cijenjen u svijetu, a glazbeni su stručnjaci njihov rad ocijenili iznimnim.

Ravnatelj Ansambla "Lado", Krešimir Dabo predstavio je program njihovog nastupa. Pedesetak će njihovih članova u dvosatnom nastupu podariti brojnim gledateljima nezaboravnu reviju izvornog hrvatskog tradicijskog ruha izvodeći najljepše pjesme i plesove  bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije. Na koncertu će izvesti i dvije nove koreografije, a njihov je novi umjetnički voditelj, Andrija Ivančan, produkcijskim zahvatima osvježio postojeće koreografije. Dabo je izrazio i želju kako bi ovaj njihov nastup u splitskom Spaladiumu postao tradicionalan.

Kao njihovi gosti nastupit će i članovi splitskog kulturno-umjetničkog društva "Jedinstvo" koji će u svom polusatnom nastupu na početku koncerta izvesti dio svog plesnog, ali i pjevačkog repertoara: vrličko kolo, stare splitske plesove i hercegovački linđo, a nastupit će i njihova ženska pjevačka grupa koja je upravo snimila svoj album. Njihov je predstavnik na ovom susretu s novinarima, Emin Sarajlić, izrazio zadovoljstvo što će nastupiti s zagrebačkim profesionalnim plesačima. Rekao je pri tom kako su KUD "Jedinstvo" i "Lado" povezani putem njihovog koreografa, Branka Šegovića koji je svoju karijeru započeo u "Jedinstvu", a njegove koreografije u svom radu koriste i danas članovi "Lada". 

Na kraju ovog susreta sa splitskim novinarima, plesna voditeljica Ansambla LADO, Vlatka Hlišć izvela je a capella uvodni napjev iz koreografije Međimurska pisana nedelja, pod nazivom Tica vuga lijepo poje.

Komentari