Bicikl sve popularniji u javnom prijevozu

Bicikl sve popularniji u javnom prijevozu

Kada je potreban povećan oprez, a struka poziva na socijalno distanciranje, bicikl se, barem u Splitu, pokazao kao idealno sredstvo za prijevoz, a pojedinih dana je teško naći slobodni u sustavu javnih bicikala Split parkinga. Brojke to i potvrđuju.

Protekle je subote s 322 najma oboren dnevni rekord broja najmova od kada je sustav prije nešto manje od godinu dana pušten u rad. Također, protekli tjedan završen je s 1437 najmova te se time svrstao u jedan od najboljih tjedana po broju najmova, a bilježi se i rekordan broj novih korisnika u travnju, njih čak 1122 do 27. travnja.

Kako bi se pozitivan trend i nastavio, Split parking i Nextbike svim su budućim korisnicima javnih gradskih bicikala u Splitu dali mogućnost besplatnog aktiviranja mjesečne sezonske pretplate. 

Akcija «Isprobaj sezonsku na 30 dana!» uključuje neograničen broj dnevnih vožnji do 30 minuta. Na 30 dana Splićani će tako moći besplatno isprobati kako akcija funkcionira kod svakodnevnog korištenja. Sve što treba je po aktiviranju računa, unijeti kod SPLIT2020, a pogodnost traje do 31. svibnja 2020. Više informacija ovdje

Komentari