„Braća po vatri“

„Braća    po     vatri“ „Braća    po     vatri“

Hrabri, spretni i simpatični momci koje voli cijeli grad Split - splitski vatrogasci, glavni su likovi dokumentarnog filma koji možete pogledati u ponedjeljak, 27. svibnja, na Prvom programu televizije (HRT-HTV1) u udarnom terminu od 20,05 sati. Ekipa dokumentarca „Braća po vatri“ provela je ljeto

sa splitskim vatrogascima - hrabrim, spretnim i simpatičnim momcima koje voli cijeli grad. Vatrogasci su i sami snimali akcije, pa ćemo vidjeti kako požar izgleda u očima onoga koji prvi kreće u gašenje.

Opušteni i iskreni pred kamerama, vatrogasci vježbaju, uređuju zgradu, pjevaju dalmatinske pjesme, igraju balote, smišljaju podvale kolegama i rade sve ono što radi svaki opušteni Dalmatinac.

No, kada krenu na intervencije spašavaju ljude, kuće, brodove, šume, ali i zalutale golubove i mačke, hvataju zmije na desetom katu, otvaraju pretrpane liftove, spuštaju se po fasadama kako bi pomogli staricama u nevolji. I nitko od njih stopedeset u postrojbi ne bi u životu želio ni mogao biti išta drugo do vatrogasac.

 

Komentari