Cariellova "Velika Biblija u stripu"

Cariellova "Velika Biblija u stripu" Cariellova "Velika Biblija u stripu"

Miro Radalj i Petar Balta u Verbumu

Hrvatskim čitateljima svih naraštaja u ruke je stigla "Velika Biblija u stripu", po mnogima najbolja i najkompletnija ilustrirana Biblija u atraktivnoj formi stripa, koju je ovih dana na hrvatskom jeziku objavila i predstavila nakladna kuća Verbum.

Ovaj međunarodni bestseler nastao je na inicijativu kršćanskog izdavača Davida Cooka. Htijući napraviti privlačnu Bibliju za sve mlade čitatelje, Cook je angažirao svjetski poznatog brazilskog strip crtača Sergia Cariella, koji je među ostalim radio i za strip magnate Marvel i DC Comics crtajući junake kao što Batman, Iron man, Spider-man, Superman itd. Cariello je pune tri godine posvetio Velikoj Bibliji u stripu stvorivši tako svoje najznačajnije djelo.

S više od 200 biblijskih pripovijesti koje donosi kronološkim slijedom Velika Biblija u stripu je poput velike vizualne odiseje što donosi uzbudljivu i vjerodostojnu biblijsku priču počevši od Knjige Postanka do Knjige Otkrivenja. Zahvaljujući svom prepoznatljivom crtačkom energičnom potezu, izraženoj igri pokreta, svjetla i sjene te izvrsnoj emocionalnoj karakterizaciji likova, Sergio Cariello je uspio na gotovo 750 stranica punoga kolorita i s tisućama sjajnih ilustracija vjerno oživjeti drevni svijet biblijske povijesti.

Cjelovita i privlačna sadržaja Velika Biblija u stripu od prvog izdanja 2010. godine osvojila je čitatelje svih generacija postavši međunarodni bestseler preveden na gotovo stotinu jezika i prodan u više od milijun primjeraka. Ova knjiga trajne vrijednosti za svaku obitelj ujedno je dobitnica nagrade za kršćansku knjigu godine.

Evo što je o knjizi kazao urednik Petar Balta:

Petar Balta - Biblija u stripu

Komentari